Oct 162016

7# Ételszállítás – Lunchbreak

7# Ételszállítás – Lunchbreak

For Englich text please, scroll down

A férjem szokott ebédet vinni magával, és nálunk 3-féle megoldás született a műanyagmentes csomagolásra:

  1. 3 rekeszes fém tároló, amit imádunk. Brüsszelben szereztük be egy kínai élelmiszer boltban. Itthon egyelőre nem találtam pont ilyet, pedig ennek tökéletes a mérete, arányai. A 3 rekesz miatt rákényszerül az ember, hogy változatosan főzzön. Levest ugyan még sosem tettem bele, de eddig még egyszer sem eresztett.
  2. A nyáron szereztük be ezt a nagy bögrét New York-i utunk során, aminek van teteje (sajnos műanyag). Egytál ételekhez jól működik, mint például a zöldséges curry vagy paprikás krumpli. Picit nehéz, viszont nagyon csinos.
  3. Csatos üvegek sok helyen kaphatóak itthon is, jól zárnak, viszont ezek is nehezek, és a formájuk sem mindig praktikus.

lunchbox-options

Ha szendvicset csomagolunk, textilszalvétát használunk. A reggelihez pedig befőttes üveget használunk a müzlihez.

Vasárnaponként időnként kimegyünk a Pancs Gasztroplaccra, szuper termelői piac működik itt. Emellett sokszor a Food not bombs szokott a közösségi ebédről gondoskodni. Az ebéd árával a hajléktalanokat segítő tevékenységüket lehet támogatni, de a főzésbe is be lehet szállni. Sőt tavaly, a munkahelyemen összegyűjtöttük az ebédszállítós dobozokat, és elvittem nekik, mert erre nagy szükségük van az ételosztás során.

food-not-bombs-ebed-zero-waste-eating-out

Ehhez az ebédhez saját dobozt viszünk (ez még műanyag), evőeszközöket és textilszalvétát.

Ti miben visztek ebédet?

***************************************************************

We usually pack lunch for my husband, because I work from home. We came up with 3 zero waste solutions to avoid plastic containers (almost 100%):

  1. Stainless stell Indian style lunchbox that we bought in Bruxelles. I wish we bought more than one. The three compartments are the perfect size, they make sure you cook a nice variety of food, and so far it’s leek-proof.
  2. We have a big mug with a plastic lid from Stop and shop (US). It’s perfect for veggie stew or curry. It’s a bit heavy though.
  3. Buckle jars are also good, they are a bit heavy and maybe don’t come in the most practical shape.

breakfast-reggeli

When we pack sandwiches we use textile, and for breakfast (muesli) jars as well.