Jan 032017

10# Fogkefe – Toothbrush

10# Fogkefe – Toothbrush

Sokáig nem született poszt az elmúlt időszakban, bár jó néhány vázlata megvan már. A hulladékcsökkentési utamon jó pár csalódás ért az utóbbi időben, és sokat gondolkodtam, hogy hogyan is osszam meg ezeket a gondolatokat.

p1200021

Például nemrég beszereztem egy pár fa fogkefét, hogy lecseréljük a műanyagot. Nem volt olcsó, 1990 Ft darabja, és nagy reményeket fűztem hozzá.

p1260752

Egy facebook csoportban azt olvastam valakinek az élménybeszámolójában, hogy neki nagyon jól bevált a fogkefe, hamarabb “betörte”, kevésbé vérzik az ínye tőle, és tisztábbnak érzi a fogait a használata után. Ő mondjuk egy másik márkát próbált ki.

p1260785

Az első gondom az volt, hogy a fogkefetartónkban összegyűlő víz miatt a szára elkezdett “foszlani”, úgyhogy más tárolásra kellett váltanom. A sörték tényleg nem annyira durvák, mint egy műanyag fogkefe esetén, én sem tapasztaltam ínyvérzést. Viszont már egy hét után olyan volt a fogkefe feje, mint egy 3 hónapja használt műanyag társáé. Három hét után pedig egyszerűen abbahagytam a használatát, és visszatértem a műanyaghoz, mert nem éreztem, hogy jól tisztítaná a fogaimat.

p1260933

Valószínűleg rossz minőségű márkát választottam, nem azzal van gond, hogy fa és természetes sörte az alapanyag. Mindenesetre nagy kiadás volt, és biztosan várok, amíg kipróbálom a picit drágább változatot, amelyikről többen is csupa jókat írtak.

***************************************************************

I haven’t written a post lately althought I have a few drafts. The reason is that on the journey of lessening our waste I’ve had a few disappointing exprience.

p1260753

I recently bought a pair of wooden toothbrushes to get rid of the plastic ones, and they weren’t cheap to my standards, 1990 HUF each (approx. 7 USD). I really hoped that they would work fine, because I’ve read someone’s experience in a facebook group and she was very happy with hers. She bought a different kind, and she liked that it wasn’t as tough as a plastic, she experienced less gum bleeding, and cleaner feeling after all.

My first problem was that the end of the toothbrush started to frazzle from the little water on the bottom of the cup where we keep our toothbrushes. The brush part is really not that tough on the gums, that was the only plus. After a week though it started to look like a 3-month-old plastic toothbrush. And after 3 weeks, I had to through it out and get back to a plastic one because I felt that it didn’t do the job anymore.

p1260934

I probably picked a not so good brand and it’s not about the fact that’s not plastic. It costed a pretty penny, so I’m waiting a little bit before I invest in another kind.