Jan 032017

Száraz kenyér esete a zöldséglevessel – Stale bread meets hearty veggie soup

Száraz kenyér esete a zöldséglevessel – Stale bread meets hearty veggie soup

Elutaztunk több hétre egy kicsit elvonulni a világ elöl, és a nagy pakolás közben észrevettem, hogy nem fogyott el egy fél vekni kenyér otthon. Sebaj, vászonzsákban van, megpenészedni nem fog, gyorsan bevágtam az egyik táskába.

kenyérzsák breadsack produce bag

Több nappal később jutott eszembe, hogy hol is van az a fél vekni kenyér?! Mikor előkerült, nagyon elcsodálkoztam, mert még mindig vágható állapotban volt, semmi penész.

Aznap épp egy hatalmas adag zöldséglevest készítettem, és a félig száraz kenyér pedig pont jól jött a tányért kibélelni mielőtt a forró levest kitálaltam. Azt hiszem, az olaszok így eszik a ribollita nevű finom bablevest, és nem kellett kidobni a kenyeret!

veggie soup zöldségleves száraz kenyérrel

***************************************************************

We were about to get away for a few weeks and as I was packing, I found half of bread in a canvas bag. I didn’t want to through it away, so I put it in one of our luggage.

Of course I forgot about it for a few days, and when I found it, it was still good, no mold growing, a bit hard but I could still slice it.

That day I made a huge pot of veggie soup and the stale bread was perfect on the bottom of the plate, under the soup. Just like Italian ribollita. Perfect match, no waste!