Madness in the kitchen

Muhamarra

Ez a recept tényleg orgazmikus! Annyira megszerettük, hogy ősszel jól bevásároltam kápia paprikából, mikor jó áron lehetett már kapni. Megsütöttem, meghámoztam, és kettesével lefagyasztottam a paprikákat, hogy a következő paprika szezonig is sokszor el tudjuk készíteni.

muhamarra

A Steiner Kristóf-féle változathoz képest a következőképpen alakult az én Muhamarrám:

  • 2 sült paprika
  • szárított paradicsom helyett két paradicsomot megsütöttem félbe vágva a paprikák mellett, de most, télen, ezt lehet, hogy én is szárított paradicsommal készíteném (vagy paradicsomszósszal, konzervvel helyettesíteném, ha költségkímélő akarok lenni)
  • hozzáadtam egy sült padlizsán húsát, hogy nagyobb legyen a mennyiség (tudom, ez már majdnem ajvár…)
  • 1 marék dió pirítva!
  • olívaolaj
  • fűszerek: só, bors, fűszerpaprika, fahéj, őrölt koriander, biber, fokhagymapor, chili
  • friss petrus (ha van)

muhamarra

A recept nagyjából követi Kristófét:

  1. Ha nincs paprika lefagyasztva, akkor 200 C-os sütőben hólyagosra sütni, miután kihűlt szépen lejön a héja.
  2. A diót kicsit megpirítani üres serpenyőben, mozsárban összetörni (vagy a robotgéppel).
  3. Botmixerrel vagy robotgépben a többi hozzávalóval finom, krémes állagúra varázsolni.
muhamarra
baba és felnőtt muhamarra

Ezt még az akkor nem is egészen 1 éves is szerette, az övét persze enyhébben fűszereztük.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *