Madness in the kitchen

Ünnepi menü – Christmas menu 1.

A december annyira sűrűre sikeredett, hogy a karácsonyi menüt is sebtében találtam ki, megírni meg csak most lett időm, de igazából ezek az ételek bármely ünnepi – szülinapi – asztalra kerülhetnek. Jöjjön először az egyik köret, ami minden évben kötelező, de idén ki kellett fejlesztenem a vegán változatát.

töltött erőspaprika vegán krémsajt
másnap a maradékot ettük ebédre

Ez a töltött erőspaprika Fűszeres Esztertől, amit eddig én is krémsajt és őrült mandula keverékével töltöttem meg.

Készítettem már korábban kesudióból vegán krémsajtot, de mivel ez a diófajta elég drága, ritkán eszünk ilyen csemegét, a karácsonyi asztalra viszont került belőle, ez lett a töltelék.

Vegán krémsajt:

  • 1 bögre kesudió legalább 1 órára vízbe áztatva
  • 2 ek citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek száraz fehérbor vagy 1 ek almaecet
  • 1 ek dijoni mustár
  • só, bors

Mindezeket botmixerrel vagy késes aprítóval jól össze kell dolgozni, és még annyi vizet adni hozzá, hogy megfelelő állagú legyen, ne felejtds el, hogy a paprikákat kell megtölteni majd vele.

töltött erőspaprika vegán krémsajt

Mivel már eleve diófélét használtam a töltelékhez, a mandulát elhagytam, és már csak oregánó és némi olívaolajjal javítottam fel a masszát. Én hosszú nyelű kiskanalat használtam a töltéshez. Kikent tűzálló tálban kell megsütni 200 C fokon.

Kevésbé lett krémes az eredmény, de senki nem panaszkodott.

***************************************************************

December was so crazy that I had very little time to prep for the Christmas dinner not to mention write the posts. Here comes the first which is a sidedish every year.

töltött erőspaprika vegán krémsajt

I had to come up with the vegan version for this stuffed spicy green pepper, before I also used Philadelfia cream cheese and almonds.

I used simple vegan cream cheese made from cashews. I did not have nutritional yeast, it works without it as well.

What you need for the filling for 6 long spicy green peppers:

To stuff them I used a long spoon, if you have an icing bag use that. Oil a baking dish and bake it on 200 C (350F).

The result is less creamy but very delicious.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *