Jan 122017

13# Dezodor – Deodorant

13# Dezodor – Deodorant

Alumíniummnetes, kézműves Sophie Bello dezodor

Már egy ideje lecseréltem a nagymárkás dezodoromat kézművesre, aztán jött egy időszak, amikor drágának találtam, és megvettem helyette a dm-es Alverde alumíniummentes dezodorját. Mivel az meg kb. 2-3 hónap alatt elfogyott, rájöttem, hogy nagyjából ugyanott tartok, mint a kézművessel, így visszatértem Sophie Bello isteni bazsalikom-citromfű illatú krémdezodorjához.

Sophie Bello dezodor
Alumíniummnetes, kézműves Sophie Bello dezodor

Zsófi mindig visszacseréli a flakont, így kedvezményt is kap az ember amellett, hogy környezetkímélő a csomagolás. Sőt, én még a flakon alján lévő maradékot is mindig kikapargattam – nagymamám büszke lenne rám – és egy kis befőttes üvegben tárolom, utazásokhoz mindig azt viszem magammal.

krémdezodor és üveg
maradékfelhasználás

A másik golyós dezodor üvegét is mindig elteszem, még nem tudom, hogy mit fogok kezdeni vele, de a Pinteresten már találtam ötleteket, például a golyókból fényfüzért lehet készíteni. A golyó egyébként egy kenőkéssel könnyen kipattintható az üvegből.

Ti milyet használtok? Van, aki magának kutyulja? Mi a bevált recept?

***************************************************************

I was using hand made deodorant from a local small business, but I found it a bit pricy so I bought an aluminium-free deo from a drug store. And then I realized that I use one up in 2-3 months, so I went back to the handcrafted one from Sophie Bello with the devine basil-lemonbalm scent.

Sophie Bello dezodor
üde nyári illata van – it has a fresh, summery scent

She takes back the conatiner and gives you a little discount for it, so less waste is produced. I also gathered the little leftovers from the bottom of the conatiners and put it in a small jar – my grandma would be so proud of me. When we travell I always use this small jar.

When I used the other deodorant I always kept the glass container, I’m not sure what will I do with them, but I found a few good tips on pinterest already.