Madness in the kitchen

Mungóbab főzelék

Imádom a Green Kitchen Stories oldalt, ez a recept is onnan való!

mung bean, mungóbab

Mungóbabot már lehet kapni kimérve is, például a Rákóczi téri csarnokban. Imádom a kis zöld babszemeket, szerintem egyébként akár lencsével vagy fehér gyöngybabbal is működhet.

csomagolasmentes bolt, no pack store

Én főzeléknek hívom (eredeti nevén “stew”, ami talán a ragunak felel meg), és a belevaló spenótot pedig én főztem be nyár végén, pürésítettem és lefagyasztottam, tehát inkább a bolti spenótpürének felel meg, mint fagyasztott leveleknek.

Hozzávalók:

  • 2 csésze mungóbab éjszakára beáztatva
  • 1 hagyma kockákra vágva
  • 4 fokhagymagerezd apróra vágva
  • 1 tk őrölt kömény
  • 400 g fagyasztott spenót
  • 1 ek olaj
  • 1 konzerv kókusztej

mungóbab főzelék édesburgonya pogácsa fasírt

Az olajon meg kell futtatni a hagymát, fokhagymát és az őrölt köményt. Jöhet rá a spenót és a mungóbab, majd nyakon kell önteni 6 csésze vízzel, forrás után alacsony lángon puhára kell főzni. Amikor készre főtt, bele kell keverni a kókusztejet és lehet tálalni. Az eredeti recept barna rizzsel ajánlja, de mi rozmaringos tepsis krumplival és  édesburgonya fasírttal ettük.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *