Feb 202017

16# Mosható betét és intimtölcsér 1.

16# Mosható betét és intimtölcsér 1.

Tavaly év végén beszereztem magamnak két Emilla márkájú mosható betétet, egy Timo design-féle tisztasági betétet és egy Biointimo intim-tölcsért.Ez eddig mind szép és jó volt. A betétek gyönyörű mintájúak, már alig vártam, hogy kipróbáljam a tölcsért! Ugyan, ki várja a következő hónap nehéz napjait!?

mosható betét intimtölcsér

Azt tudtam, hogy 2-3 hónap, amíg hozzászokik az ember a tölcsér használathoz, de amikor már a második hónapban sem sikerült rendesen használni, elkezdtem kételkedni, hogy kell-e ez nekem?

Természetesen erre a témára is van egy facebook csoport, és összeszedtem minden bátorságom, és jó részletesen leírtam, hogy mit tapasztalok. Azonnal kaptam segítséget, és bár a probléma azonnal nem oldódott meg, de valószínűleg jó úton haladok.

mosható betét intimtölcsér

A tapasztalataim:

  1. vásárlás előtt tájékozódj!

Én azt hittem megtettem, de később derült ki, hogy azt sem tudom, hogy milyen magasan van a méhszájam, és ezt hogy ezt meg lehet mérni! Hogy nem biztos, hogy 2-es méretre van szükségem attól, hogy szültem már!

  1. légy türelmes, lazulj bele, gyakorolni kell!

Én sem adom fel, elkezdtem az intim-tornát, és ha ez sem segít, akkor be kell ruháznom egy kisebb vagy más fajta kehelyre.

mosható betét intimtölcsér

A betétekkel egy kicsit viccesebb a sztori, mert hát persze, hogy nem olvastam el figyelmesen a használati utasítást. Nemrég hallottam, hogy a kisgyermekes anyukáknál tapasztalható a figyelemzavar és a tanulási zavar is, na ez rám úgy tűnik, igaz. Ugyanis a szépséges Emilla betéteket fordítva kezdtem el használni, azaz a vízzáró réteg került felém, nem a mintás, és persze, hogy majdnem ázás lett a vége. Ez nemrég derült ki, és megmondom őszintén zavarban is voltam, aztán jót derültem magamon.

mosható betét intimtölcsér

Lesz még erről bejegyzés, mert nem adom fel, és tervezem, hogy beszerzek még más betéteket is.

Íme néhány videó, amiket hasznosnak találtam a témában:

Az Emilla betétekről:

https://www.youtube.com/watch?v=7v50hFjQ8K8

És egy humoros kockafejtől, aki 10 pontban összeszedte azokat a dolgokat, amiről általában senki nem beszél, nagyon hasznos: