Madness in the kitchen

Napraforgókrém

Nagyon finom és egészséges vegán szendvicskrém következik, nálunk általában eleve dupla adag készül belőle.napraforgókrém kence szendvicskérm vegán

Hozzávalók:

  • 1 bögre hántolt napraforgómag
  • 1-2 szál újhagyma vagy 1/3 póréhagyma (főleg a zöld résszel finom)
  • citromlé
  • 1 kk mustár
  • egy löttyintésnyi olívaolaj
  • só, paprika, kurkuma, őrölt kömény
  • 2-3 szelet pritamin paprika (ha épp van otthon)

A magot be kell áztatni jó pár órára, akár egy éjszakára is, és érdemes rögtön a kézimixer táljába, hogy kevesebbet kelljen mosogatni. A hagymát nagyobb karikákra vágva hozzá kell adni, fűszerezni, és ezután jó krémesre kell turmixolni. A fűszerezés annyira egyéni dolog, hogy inkább kezdjétek kevesebbel, és a végén még lehet belekutyulni.

napraforgókrém

Akkor lesz ilyen szép zöld, ha a póréhagyma sötétzöld részét használjuk, igen, arról beszélek, amit általában kidobunk, pedig nem is kellene. A póréhagyma végét pedig úgy a legegyszerűbb megmosni, hogy félig fölülről bemetsszük, és a csap alá tartva kimossuk belőle a homokszemeket. Jó étvágyat!

napraforgókrém kence szendvicskérm vegán

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *