Aug 192017
22# Befőzés 2.
Tavaly ezzel a bejegyzéssel indult a blog, és most csaknem egy évvel később ismét a befőzésről írok. Még pedig azért, mert két lépéssel is közelebb kerültem ezen a téren a hulladékmentességhez, műanyagmentességhez.befőzés hulladékmentes műanyagmentes

Megszabadultam a műanyag befőző tölcsértől (adománybolt). Helyette ezt a hőálló üvegből készült mércekancsót és, ha szükséges merőkanalat használok. Nem olvad több műanyag a lekvárokba, szószokba.

befőzés hulladékmentes műanyagmentes
forrás: wikipedia

A festőszalag használata címkézéshez nagyon jó ötlet volt, de nem túl környezetbarát, hiszen ragasztózva van a szalag. Bea Johnson könyvében említi, hogy a szülei szimpla tejet és papírt használtak. Hát mi nem iszunk tejet, és ezért nem fogok venni, de volt itthon szójatej, és kipróbáltam, tökéletesen működik. Valószínűleg teljesen mindegy milyen tej, a cukortartalma lehet a titok.

Egy kis pohárba öntöttem egy ujjnyi tejet, és a méretre vágott (hátoldalán gyerekfirka-nyomos) cetliket ecsettel megkenegettem, majd fölragasztottam a befőttes üvegekre. Száradás után feliratoztam őket. Ennyi! Befőzésre fel!