Madness in the kitchen

Pattogatott kukorica

Nem csak mikróban lehet készíteni, és meg lehet úszni a műanyag ízt, a pálmazsírt és még a szemetet is. És mindenki szereti!
pattogatott kukorica
forrás: http://www.hazipatika.com

Kimérve lehet vásárolni pattogtatni való kukoricát az alábbi helyeken:

  • piacok
    • Budapest: Rákóczi téri vásárcsarnok – Ancsi csemegéi; Bosnyák téri piac; Lehet téri piac
    • Veszprém vásárcsarnok magos bolt
  • Auchan kimérős szekció

Aki tud még lelőhelyet, ne habozzon, írja meg nekünk!

Mi kell hozzá?

  • 1-2 ek olaj
  • vaj
  • bögre kukorica
  • egy jó nagy lábos (átlátszó) fedővel
  • konyharuha

Hogyan készítsük?

A lábosban közepes lángon elkezdjük hevíteni az olajat rászórjuk a sót, majd rádobjuk a kukoricát, és izgatottan várjuk, amíg az első szem megszökik. Ha ez megtörtént, rátesszük a fedőt, és konyharuhával fogva a füleget és a fedőt rázogatjuk a lábost. Kb. 5-10 perc alatt kész, hallgatózni kell egy picit, hogy van-e még a lábosban golyó.

A vajat meg lehet olvasztani közben, vagy ahogy Z készíti ebben a videóban, kiöntjük a kukoricát, helyére kerül a vaj, majd vissza. Szerintem egy kicsit sok vajat használ, és ettől szottyos lehet a végeredmény, de vajazzon mindenki ízlés szerint.

 

 

One thought on “Pattogatott kukorica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *