Háztartászöldítés · Madness in the kitchen

Kajamentő 1. – Reggelik

Kajamentő ötletek következnek, mert a nagymamám, aki a háborús generáció tagja volt, nagyon belém nevelte, hogy élelmiszert, ha egy mód van rá nem dobunk ki.

Zabpalacsinta

A kislányunk gyakorlatilag jó pár hónapja zabkásán él, na jó, nem, de rengeteget eszik ebből, és bár igyekszem mindig variálni a hozzávalókat van olyan reggel, amikor mégsem erre vágyik.  Általában nem sikerül egy adagot készíteni a kásából, így az előző napival kezdeni kell valamit. Ekkor készül ez a palacsinta, amihez a zabkásába zabpehely-lisztet (néha csicseriborsó lisztet, rizslisztet) keverek, hogy jó sűrű legyen, és pici olajon kisütöm a lepénykéket.

zabpalacsinta

Lila tejbegríz

Ez egy félresikerült turmixból keletkezett, amit a férjem fagyasztott bogyós gyümölcsökből készített, de nem volt itthon banán, cukrozni meg nem akartuk, és sehogy sem lett jó. Így készítettem belőle tejbegrízt rizsdara és rizstej hozzáadásával.

lila tejbegríz

Írjátok meg, ha van hasonló reggelire való “recikli” ételetek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *