Háztartászöldítés · Madness in the kitchen

Kajamentő 3. – Vacsora

A kajamentő sorozat utolsó részében vacsorához ajánlok két ételt, a sorozat 1. és 2. részéhez katt!

Kenyérsaláta (Panzanella, Frances Mayes Napsütötte toszkána könyvéből)

Ez inkább nyári recept a paradicsom miatt, finom, édes paradicsomokkal lesz igazán jó. Az eredeti recept szerint a kenyeret be kell áztatni vízbe. Nekem viszont úgy sokkal jobban ízlik, hogy ropogós kenyérkockák vannak benne.

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet száraz kenyér kockákra vágva
  • 3-4 paradicsom kockákra vágva (én nem magozom ki)
  • 1 lilahagyma vagy újhagyma vékony szeletekre vágva
  • 1 sárgarépa apróra vágva
  • 1 kisebb zeller apróra vágva
  • 4-6 ek olíva olaj
  • 2 ek balzsamecet (az eredeti szerint vörösborecet)
  • só, bors, friss bazsalikom és petrezselyem

Egyszerűen mindent össze kell keverni, és hűtőben állni hagyni pár órát, hogy összeérjenek az ízek. Önmagában könnyű vacsora, de ha tartalmasabbat szeretnénk itt egy ötlet: curryvel, olívával összemaszatolt vajbab sütőben megsütve és mángold dalmát módra.

 

panzanella kenyérsaláta
vajon megfér egy dalmát, egy toszkán és egy indiai étel egy tányéron? szerintem igen 🙂

Káposztás sültlabdacs

Kenyér helyett maradék rizs eltűntetésére remek ez az időtetriszes recept! Frissen a legfinomabb, és a savanyú káposztától nagyon izgalmas az íze.